Bu Blogda Ara

6 Kasım 2013 Çarşamba

Amazon'a 1.000$ Yatırmış Olsaydınız


Amazon, 15 Mayıs 1997'de harka arz edildiğinde 1.000 $ yatırım yapmış olsaydınız şu anda 229.045 $ 'lık ufak bir nakit gücüne sahip olabilirdiniz.
 
Geçtiğimiz 16 yıl boyunca aynı 1.000 $'ını Facebook veya LinedIn gibi şirketleri yatırsaydınız, Amazon'dan elde edeceğiniz gelirin çok altında kalacaktınız. Tabii bu şirketlerin hala açılma tarihlerinin 3 yıldan daha kısa bir süre önce gerçekleştiğini hatırlatmak gerek.
 
 
 
 
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Eylül ayında Twitter, birçok teknoloji devinin halka arz edilmesinin ardından halka açılmaya karar veren en son sosyal ağ oldu.
 
ABD'de bulunan Jobs yasasına gore 2 binden fazla özel yatırımcısı bulunan bir şirketin halka arz edilmesi gerekitor. Bu yasanın da Twitter'ı halka arza zorladığına dair konuşmalar sıkça dile getirilmişti.
 
Twitter öncesinde halka açılan LinkedIn bugün 32, Facebook ise 108 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Twitter'ın halka arzdan sonra piyasa değerinde önemli oranda artış olabileceği de öngörüler arasında.
 
Bir çok firma için kaçınılmaz olan halka arzın sosyal ağları nasıl etkileyeceği merak edilen bir konu. Oldukça hızlı büyüyen bu şirketler halka arz ile birlikte büyüme ivmelerini sürdürebilecekler mi, yoksa daha kontrollü bir büyümeyi mi tercih edecekler bunun cevabını orta vadede göreceğiz.
 
Teşekkürler,
 
Serhat Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder