Bu Blogda Ara

30 Kasım 2013 Cumartesi

Bir #SosyalKafa Macerası


Şu an bu blogda bir şeyler yazıyorsam, sosyal medya ile ilgili kafa yorabiliyorsam ve yüksek lisans yapabiliyorsam bunda iki kişinin çok büyük etkisi var: Gabriela Olaru ve Erkan Saka. 

Sosyal Medya programları zaten takip ettiğim ilgimi çeken programlardı. Sosyal Kafa bunların içinde  en sıkı takip ettiğim programdı. BJK TV'de yayınlanmaya başladığında takip etmeye başladığım Erkan Saka'nın sunduğu Sosyal Kafa'nın sıkı bir takipçisi olmamın bir sonucudur yine yukarıda belirttiklerim.

Sosyal Kafa, BJK TV'deyken ve İnönü'den yayın yaparken Erkan Hoca'dan rica etmiştim programa gelmeyi saolsun kabul etmişti fakat gelmeyi planladığım hafta program yayından kaldırılmıştı (Sanırım Bize Nazar Değdi). 

Daha fazla fazla konuyu uzatmadan yazının ana fikrine geleceğim. Aradan geçen yaklaşık bir sene sonra Sosyal Kafa'yı ziyarete gittim :) Bu kez stüdyo Santral İstanbul'daydı. Ziyaretimden bir kaç not ve fotoğraf aktaracağım.

Programa geçmeden önce Erkan Hoca'nın Medya dersine de katılma şansı yakalım. Yeni bir kaç şey öğrendikten hemen sonra yayına yetişme stresi neymiş onu yaşamış oldum. Dersin sonunda gelen yoğun sorular nedeniyle yayının başlmasına 10 dakika'dan az bir vakitte yayının yapılacağı stüdyoya doğru hareket ettik. Yayın süresine çok az kaldığı için öncesindeki hazırlıkları çok izleyemesem de kamera arkası ekibinin hararetli çalışması ve disiplini gözden kaçmıyordu. Tüm hazırlıklar tamamdı ve yayın başladı.

Bir yandan ortamı gözlemlemeye çalışıp blog için notlar almaya çalışırken bir yandan da programı takip edip hafta boyunca hazırladığım soruları sormaya çalıştım. İki haftadır twitter gündeminden inmeyen dershane savaşları hakkında sorulacak çok soru vardı :) Konuk ise buna belki de en iyi yanıt verecek kişiydi: Yasin Kesen.

Programın videosunu paylaşacağım fakat program yayınlanırken aldığım bir kaç notu burda da yazmak istiyorum:

Türkiye'deki twitter kullanıcı sayısı yaklaşık olarak 17 milyon kişi. Bunların içinde 12 ila 13 milyon arası aktif kullanıcı olarak sınıflandırılıyor. Aktif kullanıcı ise ayda en az 1 twit atan kullanıcı olarak tanımlanmış.

Türkiye'de twitter kullanımı için 4 önemli kilometre taşı olduğunu belirtti Yasin Kesen. Bunlar; Cumhurbaşkanının twitter kullanımında aktif oluşu, 'pampiş' fenomeninin başlaması, Gezi Direnişi ve son olarak dershane savaşları. 


Program boyunca sorularımın yanıtlarını aldım ve programın sonuna geldik. Yaklaşık olarak yarım saat süren programın ardından henüz oturduğum sandalyeden kalkmadan tüm ekip ortamı toplayamaya başlamıştı bile. Yanılmıyorsam aradan 15 dakika geçtikten sonra ne stüdyoda ne de reji odasında her hangi bir ekipman kalmamıştı. İşin ilginç yanı ekip bu toplama işlemini yaparken bir yandan da süper bir sohbet çevirebiliyordu :)

Toplanma işlemi bittikten sonra ayak üstü sohbetler devam ederken Yasin Kesen'den blog için röportaj sözümü de alarak geceyi sonlandırdım. 


Bu deneyimi yaşamamı sağladığı için Erken Saka hocama ve ayaklarının altınada dolaşarak muhtemelen işlerini engellediğim ama en ufak bir şey söylemeyen İstanbul Bilgi Üniversitesi ekibine teşekkür etmek istiyorum. Harika bir akşamdı umarım tekrar yaşayabilirim...

Geceden bir kaç kare ekleyerek yazının sonuna gelelim...



Bu yazıya konu olan videoyu izlemek isterseniz sizi buraya alalım! 



Sevgiler, 


Serhat Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder