Bu Blogda Ara

2 Kasım 2013 Cumartesi

Uçaklarda Elektronik Cihaz Kullanımı Serbest Bırakılıyor

Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA'nın verdiği haber uçaklarda elektronik cihazların açık olup olmamasıyla ilgili yaşanan gerginliğe bir sor verecek gibi gözüküyor.
 
FAA Müdürü Michael Huerta yaptığı açıklamada, kararın havayolları şirketleri, pilotlar, kabin ekibi, uçak üreticilerinin yanısıra yolcular ve elektronik cihaz üreten firmalardan oluşan özel bir komisyonun yaptığı araştırma sonucunda verildiğini belirtti.
 
 
 
FAA Başkanı Michael Huerta ayrıca şunları belirtti; "Geçtiğimiz yıl, bütün uzmanları bu konuda mükemmel bir rapor hazırlamaları için yönlendirdim. Birlikte bütün yıl çalışan uzmanlar bize sağlam bir rapor verdiler. Böylece biz, güvenlik konusunda daha ileri bir adım atabiliriz. Yolcular, uçaklarda, taşınabilir elektronik cihazlarını kullanabilirler"
 
Yeni kanuna göre iniş ve kalkış sırasında da kapalı bulunması gereken tüm elektronik cihazlar artık açık olabilecek. Tek kısıtlama cep telefonu konuşmasın devam ediyor. Buna ek olarak kabin görevlilerinin güvenlik uyarıları verdikleri zamanlarda da elektronik cihazların kapalı olması kararı devam ediyor.
 
Delta Havayolları raporun yayınlanmasının ardından 1 Kasım'dan itibaren 1000 feet altındaki uçuşlarında elektronik cihaz kullanımına izin vereceklerini açıkladı.
 
 
 
Elektronik cihaz kullanımının uçak kalkış ve iniş anında bile güvenlik riski yaratmadağı konusun uzun zamandır konuşuluyordu. Bu detaylı rapor ile birlikte artık uçuşlarda içimiz daha rahat olacaktır kuşkusuz. Zamanın bu kadar kısıtlı olduğu bir devirde uçakta geçen zaman bir çok kişi için artık daha verimli olacaktır.
 
 
 
Bakalım uçak içinden paylaşım devri nasıl gelişecek, "Kütahya Üzerinde Uçma Keyfi" şeklinde bildirimlere şimdiden kendimizi hazırlamamız gerek sanırım.
 
Sevgiler,
 
Serhat Öz
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder