Bu Blogda Ara

19 Kasım 2013 Salı

SoUL Istanbul: Sinematik Şehir Rehberi



Geçtiğimiz yaz SoUL İstanbul adlı sinematik şehir rehberi uygulamasıyla şehir turizmine yeni bir perspektif kazandıran Murat Bıçak ve Demokan Atasoy adlı teknoloji  girişimcileri, ürünlerini geçtiğimiz günlerde Dublin’deki Web Summit’te lanse ettikten sonra şimdi de New York için SoUL NYC adlı inovatif bir telefon uygulaması yazmaya başladıklarını açıkladılar. Şirket, finansman desteği için Kickstarter’dan faydalanıyor.

Şirketleri, International Film Factory’nin 2013 yazında piyasaya sürdüğü, ve İstanbul’u ses, müzik ve hikayelerle keşfettiren SoUL Istanbul iPhone uygulaması hem yerli hem de yabancı gezginlerin oldukça ilgisini çekti. Ekim sonunda geliştirdikleri uygulamanın tanıtılması için dünyanın en önemli teknoloji konferanslarından olan Web Summit’e davet edilen girişimciler, patentlemekte oldukları Sinematik Şehir Rehberinin bu zirvede de büyük ilgi gördüğünü söylediler. 

“Standımızı ziyarete gelen kullanıcılar elimizdeki iPhone ve iPad’leri görünce, önce herhangi bir şehir rehberi uygulaması tanıtıyoruz zannettiler ama sonra boynumuzdaki kulaklıkları görünce, merak edip denediler.” diyen şirket CEO’su Murat Bıçak dinleyenleri oldukça şaşırttıklarını söyledi: “Galata ve Topkapı Sinematik Yürüyüşlerini  yaklaşık 200 – 300 yabancı kullanıcıya test ettirdik. Hemen hepsinden benzer tepkiler aldık: önce ne dinliyoruz diye bize şaşkın gözlerle bakıyorlar, sonra hikayenin içine giriyorlar, bir buçuk dakika sonra da demo bitince bizi tebrik ediyorlardı.”

Geçtiğimiz aylarda SoUL NYC için hazırlıklara başlayan girişimciler, proje için gereken finansmanın bir bölümünü bir Kickstarter projesiyle toplamayı hedefliyor. Şirketin Creative Director’ü Demokan Atasoy “Kickstarter finansman platformu, bizim projemiz gibi yaratıcı çalışmalar icin çok uygun. Hem uygulamayı daha çıkmadan on binlerce kişiye tanıtma imkanı buluyoruz hem de hedeflediğimiz bütçeyi toplama fırsatı elde ediyoruz.” diyor ve ekliyor: “Projemize destek olmak isteyenler bizi $1 dolardan $10,000 dolara kadar çeşitli seviyelerde destekleyebilir. Biz de her desteğe karşılık, güzel bir hediye veriyoruz; SoUL logolu bardak altlıklarından yapımcılarla beraber yapılacak şehir turlarına dek pek çok ilginç ödül, destekçileri bekliyor.” SoUL ekibi http://goo.gl/mft0tS linkinden desteklenebilecek projeleriyle yıl sonuna kadar 50.000 $ toplamayı planlıyor. 


International Film Factory Hakkında


New York merkezli dijital medya ve teknoloji şirketi International Film Factory; high definition görüntü, ses, müzik ve tasarım içeren akıllı telefon uygulamaları geliştirilmesinde uzmanlaşmaktadır. Sounds of Urban Life, SoUL, International Film Factory’nin tescilli markasıdır. Daha detayli bilgi icin www.ifilmfactory.com veya soundsofurbanlife.com adreslerinden bilgi alabilirsiniz.

SoUL Istanbul indirmek için: http://goo.gl/s5VvRy

SoUL Istanbul TR indirmek için: http://goo.gl/Pz94Ad


SoUL NYC projesi hakkında bilgi almak ve destek vermek için: http://goo.gl/mft0tS



Teşekkürler,

Serhat Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder