Bu Blogda Ara

10 Aralık 2013 Salı

Bisiklet Yoluna Sahip Çıkanlar


Bisiklet yollarını dünyanın modern şehirlerinde görüp özeniyoruz. Sanırım görüp de neden biz de bu kültür gelişmemiş diye hayıflanmayan yoktur. İşte bu duruma kafa yorup sahip çıkan aktivist bir grup var.

Bisiklet Yoluna Sahip Çık: Sivil Bisiklet hareketi. Bu aktivist grup her ayın ilk pazar günü İstanbul Göztepe Parkı'nda buluşup hem Bağdat Caddesi üzerinde kaldırılmaya çalışılan bisikler yolunu canlandırıp insanların dikkatini çekiyor hem de bisiklet yollarına sahip çıkıyorlar.

Bunun yanı sıra her ayın son pazar günü de yine Göztepe'de bulup bu sefer İstanbul'un Avrupa Yakasına Zeytinbunu sahilinde çok kişinin dikkat bile etmediği bisiklet yoluna sahip çıkmaya devam ediyorlar.

Ben de bir kaç eylemlerine katılmış biri olarak söylebilirim ki gerçekten çok önemli bir işe imza atıyorlar. Bisiklete binmiş bir sürü bisikletsever gören çocukların gözündeki mutluluk gerçekten çok değerli. Ayrıca yaptıkları iş oldukça zor. Bisiklet yolu üzerine bırakılmış çöp konteynerleri, mangallar, banklar ve daha neler neler bu grubun uğraşmak zorunda olduğu şeyler. Turları boyunca bu engellerin fotoğraflarını çekip ilgili belediye ve zabıta ekiplerine de iletiyorlar.

Diğer aktivist bisiklet grupları ile birlikte o kadar etkiler ki sürekli zaferlere imza atıyorlar. Son olarak İETT otobüslerinin bisiklet aparatı takmasına büyük katkıda bulunmuşlardır. Bunun dışında bisikletli ölümleri sonrasında yaptıkları eylemlerle o kadar büyük bir ses getirdiler ki biz sonraki bisiklet eylemlerinde grubunun önünde ve arkasında trafiği açmak için motorsikletli polisler ile sivil ekip otoları bulunuyordu.

Bisiklet Yoluna Sahip Çık Ekibi sosyal medyada da son derece aktif. Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram hesaplarını aktif olarak kullanıyorlar. Sosyal medya aracılı ile tanışma fırsatı bulduğum grup tür organizasyonlarını ve iletişimini sosyal medya üzerinden yürüyor.




Twitter: @BisikletYolunaS


Siz de bisiklet hayatınızda hep olsun istiyorsanız bu grupla tanışıp destek vermelisiniz.

Sevgiler,

Serhat Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder