Bu Blogda Ara

2 Aralık 2013 Pazartesi

Dijital Hikayeler #Storify




Henüz üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen Yeni Medya Okulu sayesinde öğrendiğim ve blogda yazmalıyım dediğim o kadar çok konu varki nerden başlayacağımı bulmakta güçlük çekiyorum. Sanırım Storify başlangıç için doğru bir konu olacak.

2013 yılı Storify'ı yazmak için belki çok geç bir zaman ama yeni öğrenmiş olmam ve uygularken aldığım keyif bu yazıyı yazmama vesile oldu.

Storify nedir?

Storify, belli bir konu hakkında internette bulunan videoları, makaleleri, fotoğrafları tweetleri ve daha bir çok dijital kaynağı bir araya getirip belli bir düzen içinde toparlayı bir başlık altında içerik oluşturmanızı sağlayan oldukça faydalı ve eğlenceli bir araç. 



Siteye ister mail adresinizle isterseniz de sosyal medya hesaplarınız aracılığı ile üye olabilirsiniz. 

Storify'ın bence en önemli özelliği gerçekten kullanıcı dostu bir araç olması. 'Create Story' tuşuna basarak hikayenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Hikayenizin başlığı ve ne hakkında olduğunu yazdıktan sonra yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi arama yaptığınız konu hakkında size her türlü kaynaktan veri sağlayabiliyor. Bunları sadece tutup hikayeyi oluşturacağınız kolona taşıyarak içerik oluşturabiliyorsunuz. Aralara yorumlarınızı da yazarak kendi  özgün dijital hikayenizi, haberinizi oluşturabiliyorsunuz.

İnternet kullanımının bu kadar yoğun olduğu fakat içerik üretiminin kısıtlı olduğu günümüzde bence içerik üretmek isteyenler için ilaç gibi gelecektir Storify. 

Dijital habercilik için oluşturulmuş bu platform medyanın düştüğü halleri görünce sığınılacak güzel bir liman gibi gözüküyor. Hem kendi haber arşivinizi oluşturmak hem de bağımsız haber okumak isteyenler için kaynak yaratmak  açısından mutlaka denemenizi öneriyorum.

Haber artık sadece tüketmek için değil üretmek için de var unutmayalım...

Sevgiler,

Serhat Öz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder