Bu Blogda Ara

20 Aralık 2013 Cuma

Kusursuz Facebook Paylaşımları Yaratmak




myclever agency 'nin hazırladığı sosyal ağlarda yapılan paylaşımların daha etkin olmasına yönelik infografikten bir bölümü daha yorumlamaya çalışacağım.

Bu sefer konumuz Facebook 'ta doğru ve etkin paylaşımlar yaratmak. Sözü fazla uzatmadan infografiği incelemeye başlayalım.





1. Pozitif Olun: Pozitif olmak takipçileriniz için ilham kaynağı ve heyecan verici olur.

2. Bilgi Sağlayın: Takipçilerinizin paylaşımlarınızı tıklamasını istiyorsanız bilgi sağlayın ama bilginin tamamını açıkça yazmayın.

3. Bir Link Atayın: Vereceğiniz bilginin detayı için link vermeniz gerekirse bunu Bit.ly gibi URL kısaltma servislerini kullanarak yapmanız linkin Facebook üzerinden kaç kullanıcı tarafından takip edildiğini görmenize olanak sağlar.

4. Görsel Ekleyin: Görsel barındıran paylaşımlar Facebook'ta en çok ilgi çeken paylaşımlardır. Sizin de paylaşımlarınızda görsel kullanmanız paylaşımınızın başarısını arttıracaktır. En uygun görsel boyutu ise 800x600 'dür.

5. Mobil Dostu Paylaşımlar Yaratın: Görsel kullanırken sizi takip edenlerin %70'nin mobil cihazlarla takip ettiğini gözardı etmeyin. Bu nedenle mobil aygıtlarda kolayca görüntülenebilen görselleri tercih edin.

6. Takipçiler ile İleşim Kurun: Paylaşımınlar içerik, yorum ve beğeniden ibaret değildirler. Paylaşımlarınıza yapılan yorumları dikkate alıp bu yorumlara cevap verip takipçilerinizle iletişim kurmalısınız.

7. Ulaşılabilir Olun: Paylaşımlarınızı sadece kendi uygun olduğunuz vakitlerde değil, takipçilerinizin de uygun olduğu zamanlarda yapın. Bu paylaşımlarınızın daha çok ilgi görmesini sağlar. Facebook'un en fazla okunduğu zamanlar için: #SosyalMedya Paylaşımları İçin En Uygun Zamanlar adlı yazıma göz atmanızı öneririm :)



Sevgiler,


Serhat Öz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder