Bu Blogda Ara

30 Ekim 2013 Çarşamba

Anadolu Korku Öyküleri 2

Anadolu Korku Öyküleri ilki 2006 yılında altı genç yazarın bir araya gelerek yayınladıkları bir korku antolojisi dizisi. Buralı, buraya ait öğeleri çoğu zaman yalnızca ismen alıntılayarak ya da yüzeysel bir şekilde ele alarak yazmaya / anlatmaya çalışan korku türündeki hikaye, roman ve filmlere bir cevap; özgün, karanlık bir Anadolu söylencesi olma iddiasıyla yola çıkmış bir ilk eser.



Tamamı yeni korku öykülerinden oluşan ikinci cilt ile 32. İstanbul Kitap Fuarı’nda yeniden karşımıza çıkıyor. “Anadolu Korku Öyküleri 2” içinde bulunduğumuz Kasım ayında Bilgi Yayınevi imzası ile basılacak olan kitap Anadolu korkularını anlatmaya devam ediyor. 

Anadolu kırsalının kendine has korku öykülerini, söylence ve masallarını çağdaş ve yenilikçi bir dille ele alan yazarlar öykülerinde isimsiz ve terk edilmiş mezarlarında huzursuzca kıpırdanan hortlakları, kaderine terk edilmiş köyleri, el ayak çekilince ortaya çıkan cinleri, artık yazgıya dönüşen bin yıllık lanetleri, cin çocukları, hakkı teslim etmek için yollara düşmüş dervişleri, bozkırın günahlarını ve canilere cezalarını çektirmek için öte alemden geri gelen ölüleri, hayaletleri anlatıyor.  

Anadolu’nun uzakta kalmış, unutulmuş zamanlarında, gözden ırak virane köylerinde hayalle gerçeğin, büyüyle duanın, insanlarla cinlerin iç içe geçmiş hikayelerinden beslenen kitapta bozkırın kalbine saplanmış dağların, kara tepelerin, terk edilmiş köylerin ve adı unutulmuş obaların saklı hikayeleri, akıl almaz dehşetleri gözler önüne seriliyor.

Şehir ışıklarının aydınlattığı güvenli sokaklardan uzakta, gecenin köy odalarına hapsettiği insanların tuhaf öykülerini ve yüreklerinin derinliklerinde hissettikleri dehşetleri okumaya hazır mısınız?

Kitabın önsözü Giovanni Scognamillo tarafından yazılmış.
 “... 
Büyük kent korkuları başka, kırsal alan korkuları bambaşkadır; doğa ile, doğanın gücü ile, batıl inançlarla iç içedir ve çarpıcılıklarını da onlardan alır, ola ki inandırıcılıklarını da...
Öykülerin tümü, özgünlüklerinden bir şey kaybetmeksizin, anlattıkları ortamların –köyler, ormanlar, tepeler, mağaralar- özelliklerini koruyarak, dayandıkları malzemelerin –batıl inançlar, hayaletler, büyüler, büyücüler- yerinde kullanılışı ile gerçekten kimi Anadolu korkularını, okurları etkileyecek –ve düşündürecek- şekilde canlandırıyorlar. Kaldı ki ücra köylerin, kuytu ormanların, bir görünen bir kaybolan mağaraların ve nerelere kadar uzandığı bilinmeyen kuyuların gizleri ve dağıttığı, dağıtabildikleri heyecanlar, korkular ve kabuslar bunlarla bitmiyor, ola ki başlıyor... 
Giovanni Scognamillo” 


Ayşegül Nergis, Demokan Atasoy, Galip Dursun, Işın Beril Tetik, Koray Günyaşar, Mehmet Berk Yaltırık, Umut Dülger'in kaleme aldığı Bilgi Yayınevi'nin yayınlayacağı kitabın, 5 Kasım 2013'de Tüyap kitap fuarında  imza günü var. Buralara ait korku hikayeleri okumak isteyen okurlar için kitabın yazarlarıyla tanışma şansını yakalamak da çok güzel bir deneyim olacaktır.

Son olarak, kitapla ilgili gelişmeleri takip etmek için Facebook Sayfası ve İmza günü Etkinlik sayfasını paylaşmak istiyorum.

Anadolu Korku Öyküleri Facebook Sayfası

Anadolu Korku Öyküleri 2 İmza Günü

Sevgiler,

Serhat Öz

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder