Bu Blogda Ara

23 Ekim 2013 Çarşamba

Hafifliğin Gücü: iPad Air

Piyasaya çıkmasıyla birlikte teknoloji dünyasını bütünüyle etkilen bir üründü iPad. 2010 yılından bu zamana kadar 4 nesli geride bırakan iPad, 22 Kasım 2013'de Apple'ın gerçekleştirdiği organizasyon ile 5. nesline ulaşmış oldu. Yeni iPad'in ismi iPad Air olarak lanse edildi.
İpad Air'deki yenilikler ve değişiklikler nedir bunu inceleyelim.
iPad Air'in mottosu "Hafifliğin Gücü". Nereye dikkat çekmek istedikleri son derece açık. Özellikle bir önceki nesile gore iPad Air'in boyutları ve ağırlığında değişiklikler göze çarpıyor.
  • iPad Air 7,5 mm kalınlığında ve 453 gram ağırlığındadır. Çarpıcı retina ekranı ise daha ince çerçeve ile çevrelenmiş durumda, böyle ekranda görüntülenecek alan büyümüş oluyor. Apple, daha ince, daha hafif bu iPad ile daha fazlasını size sunduğunu iddia ediyor.


  •  iPad Air'de A7 işlemci kullanılıyor. A7, selefine oranla 2 kat işlemci performansı, 2 kat grafik performansı ve pil ömrünü 10 saate çıkarma imkanı sunuyor.Yani iPad Air ile nerede olursanız olun yüksek performans elde edeceğiniz bir gerçek.
 iPad Air'in bir başka dikkat çeken performans özelliği de WiFi ve Hücresel bağlantılarda yakalağı hızlanma. iPad Air'de MIMO teknolojise sahip iki anten bulunyor. Böylece bir önceki iPad'e oranla iki kat hızla WiFi bağlantısı sağlayabiliyorsunuz. Wi-Fi + Cellular modeli de yüksel LTE bağlantı desteği ile şimdiye kadarki en iyi bağlantı performansını sağlıyor.



 iPad Air'in ABD'deki satış fiyatları ise şöyle belirlendi:

iPad Air 1 Kasım'da satışa sunuluyor. Türkiye malesef yine ilk satışa çıkacak ülkeler arasında bulunmuyor.


Tanıtımımı yapılıyorken bile rakiplerinin Twitter'dan reklam kampanyaları başlatarak önüne geçmeye çalışlıkları iPad Air'in hem satış performası hem de kullanıcı memnuniyeti açısından nasıl bir süreç izleyeceği teknoloji çevreleri tarafından merakla izlecektir diye tahmin ediyorum.


Son olarak, 22 Ekim tanıtımındaki Reklam ve Tanıtım videolarını paylaşacağım. Bu videolar ile iPad Air'in muhteşem dünyasına göz atmanızı özellikle öneriyorum.




 Teşekkürler,

Serhat Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder