Bu Blogda Ara

22 Ekim 2013 Salı

2013 Yılının En Hızlı Büyüyen Uygulamaları

Akıllı telefonları akıllı yapan en önemli şey sizce ne? Peki, bu kadar çok uygulama seçeneğimiz olmasaydı telefonlarımızdan şu anki keyfi alabilir miydik?
 
Uygulamalar, kuşkusuz,  akıllı telefonların en önemli parçası. Daha önceki yazılarımdan birinde belirtiğim gibi, akıllı telefon kullanıcılarının %84'ü Sabah uyandıklarında ilk olarak telefonlarından bir uygulama açarak güne başlıyorlar.
 
 
 
 
 
Akıllı telefonların haricinde, tablet bilgisayarların satışlarındaki büyük artış da uygulama üreten firmalara ve girişimciler arasındaki savaşı iyice kızıştırdı. Yeni uygulamaların büyüme hızlarının yanında sektörün büyük oyuncularının da kendi içlerinde büyüme yarışı tüm hızıyla devam ediyor.
 
2013 yılının başından, üçüncü çeyreğinin sonuna kadar bu büyümenin lideri açık farklar %403 büyüme ile Vine oldu.
 
 
 
Instagram'ın video yükleme özelliği eklemesi Vine'ın yükselişini etkilememiş gibi gözüküyor. Yurttaş gazeteciliği için kullanımına önem verileceği konuşuluyordu Vine'ın özellikle gezi olaylarında Vine kendini ıspatlamıştı, bu grafikte rakamsal olarak başarısını kanıtlamış oluyor.
 
Yahoo'nun sahibi olduğu Flickr'ın da Instagramın üstünde yer alması dikkat çekici bir nokta olarak göze çarpıyor.
 
Moda söylemlerden biri olan Facebook'un gücünü kaybetmesi Twitter'ın onun yerini alması ise bu rakamlara gore pek de doğru değilmiş gibi duruyor. Facebook hala büyüme oranında Twitter'ın önünde.
 
Mesajlaşma programlarında ise sürpriz yok, WhatsApp bu alanda lider konumunda.
 
Önümüzdeki dönemde hangi uygulamaların yükselişlerine devam edebildiğini, yeni uygulamaların bu listeye girip giremeyeceğini merakla bekliyor olacağız. Emin olduğumuz tek şey ise hayatımızda uygulamaların tuttuğu yerin giderek artacağı.
 
Teşekkürler.
 
Serhat Öz
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder