Bu Blogda Ara

31 Ekim 2013 Perşembe

Gezigoo

İnternetin hayatımıza girişine kadar seyahat alışkanlıkları çok hızlı olmasada değişkenlik gösteren alışkanlıklarımızadan biriydi. İnternetle birlikte bu alışkanlıklarımızın değişimi oldukça hızlandı. İnternetten aldığımız bilgiler, bize sağladığı olanaklar, belki de gitmeye korktuğunuz, "oraya gidersem nerde kalırım" gibi sorular sorduğunuz her destinasyon için bize rehberlik etti.
 
Seyahat etmeyi sevenlerin en önemli özelliklerinden biri de tecrübelerini sosyal ağlar üzerinden paylaşmak. Hiç bir kitapta bulunamacak değerli bilgilere gezginlerin kendi ağzından, kendi karelerinden görerek ulaşabiliyoruz. İşte tam da bu nokta da bir eksiklik karşımıza çıkıyor. Sadece seyahate özel, gezginlere özel bir sosyal ağ.
 
 
 
 
Gezigoo.com bu eksikliği hissedenler için en önemli alternatif. Gezigoo.com'un kurucuları bu sosyal ağı şu şekilde tanımlıyorlar:
 
"Tatil kararı verirken kullandığımız en büyük kaynaklardan birisi arkadaş ya da tanıdıklarımızın tavsiyeleri, diğeri de kesinlikle internet.
 
Gezigoo’nun en büyük özelliği sosyal medyanın nimetlerinden yararlanarak, tamamen sosyal bir deneyim sunuyor olması. Gezigoo’ya sosyal ağ hesaplarınızla üye olarak, yeni arkadaşlarınızla tanışabilir ve çevrenizin seyahat deneyimlerinden yararlanabilir, ünlü gezginlerin önerilerine göre seyahatlerinizi planlayabilir ve blog yazarak bu deneyimlerinizi sizden sonrakilere aktarabilirsiniz."
 
Gördüğünüz gibi seyehat ile ilgili internet kullanımınızla ilgili her şeye tek bir site üzerinden ulaşabiliyorsunuz.  Bir açıdan  Facebook ve Tripadvisor birleşimi bir platfom olarak nitelendirebiliriz Gezigoo.com'u. Siteye ayrıca üye olabileceğiniz gibi sosyal medya hesaplarınızı bağlayarak da üye olabilme kolaylığına sahipsiniz.
 
 
 
 
 
Bu girişim kuşkusuz seyahatseverler tarafından ilgiyle karşılacak ve seyahat sektörüne ayrı bir dinamizm kazandıracaktır.
 
 
 
 
İyi yolculuklar :)
 
Serhat Öz
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder