Bu Blogda Ara

16 Ekim 2013 Çarşamba

iPad Öncesi ve iPad Sonrası PC Satışları

Bu yazı ilk olarak 11/10/2013 tarihinde imcyeditepe.blogspot.com sayfasında yayımlanmıştır.
Apple, iPod ile gerçekleştirdiği teknoloji devrimini iPhone ve iPad ile devam ettirdi. Bir çok teknoloji dostu insan bu konuda Apple'a büyük saygı duyuyor. Peki bu devrim sonrası PC satışlarının nasıl etkilendiğini hiç düşündünüz mü?
Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan PC'ler, kimimiz için çocukluğunun en büyük hayaliyken, kimimiz için en büyük eğlence, tabi bütün işini PC ile yapan ve hayatından bu teknolojinin çıkmasını isteyenler de var.
İnceleyeceğimiz konu tablet bilgisayarların, özellikle iPad'in PC satışlarını nasıl etkilediği ve tüketicilerin bilgisayar alım eğilimlerinin en yöne doğru olduğudur.

PC satışları 2010 yılana kadar artarak devam ediyordu, aynı yılın 3 Nisan günü iPad piyasa girene kadar.
Apple'ın satışa sunulduğundan beri yapılan 3 aylık araştırmalara gore PC satışları dramatik bir şekilde düşüş gösteriyor. 2012 yılına geldiğimizde ise, PC satışlarının üzerinde kara bulutların yoğunlaştığını daha iyi görebiliyoruz.
2012'ye kadar azalarak devam eden satışlar, 2012 ilk çeyreği ile birlikte bir önceki döneme gore eksi satışa dönüşüyor ve bu eğilim günümüze kadar artarak devam ediyor.

Yukarıdaki Gartner'ın grafiğinden de göreceğimiz gibi PC firmaları için işler bundan sonra da iyi gitmeyecekmiş gibi gözüküyor.
Apple'ın iPad ile gerçekleştirdiği bu başarı sanırım kimse için sürpriz olmadı. Tüketici için yenilikçi yaklaşımda bulunanın kazanacağını kanıtlamak için en iyi örneklerden biri iPad'in başarısı.
Kim bilebilirdi ki çağlar önce tabletlere yazı yazan insanoğlunun tekrar tablete döneceğini. Apple bunu tahmin etmiş ve yine kazanmış.
Teşekkürler.
Serhat Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder