Bu Blogda Ara

16 Ekim 2013 Çarşamba

Moda Saçtan Başlar

Bu yazı ilk olarak 18/02/2013 tarihinde imcyeditepe.blogspot.com sayfasında yayımlanmıştır.
Günümüzde sosyal medya, hayatımızda artık oldukça fazla yer kaplıyor. Hatta, çeşitli türlere göre kullanıcıların ne gibi eğilimleri olduğu hangi sosyal medya aracını daha fazla kullandığına dair araştırmaların sayısı gün geçtikte artıyor.

Dijital yaşamdaki bu gelişmeler, üreticiler için de takip etmesi gereken önemli alanlardan biri olarak karşılarına çıkıyor. Sosyal Medya'yı doğru kullanamayan işletmelerin, üreticilerin rakipleri karşısında zorlanacağı herkes tarafından düşünülen bir durum.

Son dönemde sosyal medyayı ürünlerinin tanıtımıda kullanan Wella Koleston bu üreticiler arasında iyi bir örnek.
Özge Ulusoy, Hakan Akkaya ve Wella Marka Elçisi Saç Stilisti Sascha Breuer’in katıldığı basın lansmanında Wella Koleston Köpük Saç Boyası, Wella Pro Series ve Wellaflex ürünlerini tanıtıldı ve 2013 İlkbahar/Yaz saç trendleri hakkında bilgi aktarıldı.
Lansmanın ardından televizyon kanallarında yeni ürünlerin reklamlarını görmeye başladık. Reklamların sonunda ise Facebook aracılığı ile yapılan bir yarışma hakkında bilgi sahibi olduk.

"Moda Saçtan Başlar" mottasıyla yola çıkılan yarışmada her ay bir saç konsepti belirleniyor. Tüketicilerden Wella/Koleston Facebook sayfasında bulunan uygulamaya girilerek fotoğraflarını yüklemesi isteniyor.

Ay sonunda kazananlar belirleniyor ve çeşitli hediyeler dağıtılıyor.
 Sayfayı incelediğimize bu uygulamaya sadece masaüstü ve dizüstü bilgisayarla web aracılığıyla girilebildiği, mobil Facebook uygulamasında yarışma sayfasının görüntülenemediği belirtiliyor.

Tüketicinin de bu konuya yönelik tepkilerini yine Facebook sayfasında görebilirsiniz. Wella'nın böyle bir uygulama yapması ne kadar doğruysa bunu mobil uygulama için yapmamış olması da bir o kadar yanlıştır. Her geçen gün sosyal medya kullanıcılarının sayısı mobilde artmakta ve bu durumu atlamak bir çok fırsatı geri çevirmekle eşdeğer olmaktadır.

Bahsedilen web sitesi ve uygulama adreslerini de incelemek isterseniz aşağıda linklerden ulaşabilirsiniz:



Moda Saçtan Başlar Uygulama


NOT : Makale yeni bloga aktarıldıktan sonra yukarıda bağlantıları verilen sayfa ve uygulamanın çalışmadığı görülmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder