Bu Blogda Ara

25 Ekim 2013 Cuma

Twitter Türkiye Penetrasyonu

Türkiye'nin internet kullanımı ile ilgili çeşitli makaleleri okursanız en çok karşınıza çıkacak şey Türk nufusunun genç oluşu ve 35 yaş altındaki insanların fazlalığına yapılan vurgudur. Bu demografik yapı Türkiye'nin sosyal ağlar için büyük potansiyel olarak görülmesine neden oluyor. 

Google'ın yaptığı bir araştırmada Türkiye'de 2012 - 2017 yılları arasında akıllı telefon satışlarının % 124.4 artacağını görüyoruz. Google araştırmasında ayrıca mobil internet kullanımının sürekli arttığı ve akıllı telefon kullanıcılarının yaklaşık %85'inin her gün düzenli olarak sosyal ağları kullandığını belirtiyor.

Sosyal Medya'nın yoğun olarak kullanılmaya başladığı ülkemizde, 'emarketer' ın yaptığı araştırmanın sonuçları son derece ilginç.

emarketer'a göre Türkiye dünyadaki Twitter kullanıcılarının %6'sını oluşturuyor. Türkiye'nin bir çok alanda rakibi olarak gösterilen Brezilya %7 ile Türkiye'nin üzerinde bulunuyor.

 

Gelelim araştırmanın bizim için önemli olan kısmına. Türkiye'de internet kullanıcıları içinde Twitter kullanım oranı, yani ulusal penetrasyonda dünya birincisi. 

Rapora göre Türkiye'deki 36.4 milyon internet kullanıcının, 11.3 milyonu Twitter kullanıyor. Bu rakam %31.1 'lik oranla Türkiye'yi birinci sıraya çıkartıyor. Bu sonucun öneminin daha iyi belirlenmesi için şu rakamlara da göz atmak gerek.



Amerika Birleşik Devletleri 45.7 milyonluk Twitter kullanıcısı ile dünyada en fazla Twitter kullanıcısı olan ülke. Bu rakam dünya twitter kullanıcılarının % 27'sini oluşturuyor. Türkiye'de %31'den biraz fazla olan Twitter penetrasyonu ABD'de sadece %19.4'le sınırlı.

Bu etkileyici rakamlar Sosyal Medya devlerinin gözlerini Türkiye'te çevirmesi konusunda son derece önemli. Bununla bağ kurabileceğimiz haberler ve Twitter'ın Türkiye ofisini açacağı haberleri son günlerde basında sıkça karşımıza çıktı.

Eminim bundan sonra diğer sosyal ağlar için de Türkiye daha fazla önem verdikleri bir ülke konumuna gelecektir.

Sevgiler,

Serhat ÖZ
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder