Bu Blogda Ara

16 Ekim 2013 Çarşamba

NBA 'Social' All-Star 2013

Bu yazı ilk olarak 20/02/2013 tarihinde imcyeditepe.blogspot.com sayfasında yayımlanmıştır.
2013 yılında 62. 'si düzenlenen NBA All-Star 2013 haftasonu organizasyonu 16-17 Şubat tarihlerinde NBA takımlarından Houston Rockets’ın sahası olan Toyota Center'da gerçekleştirildi.
 2013 NBA All-Star maçında Doğu Karması'nı 143-138'lik sonuçlar deviren Batı Karması galibiyete uzandı. Karşılaşmanın En Değerli Oyuncusu ise Chris Paul oldu.


Bu seneki organizasyonda bir ilk yaşandı. Daha önce sadece NBA.com üzerinde seçilen All-Star oyuncuları için bu sene sosyal medya'nın kullanılacağı ve oylamanın sosyal medya üzerinden yönetileceği NBA yönetimi tarafından duyuruldu.

Facebook aracılığıyla girebilecekleri bir uygulama geliştirildi ve NBA severlere sunuldu.
Ayrıca NBA yönetimi bu uygulamanın Çin'de oldukça popüler olan sosyal ağlardan Sina Weibo ve Tencent QQ'da kullanılabileceğini açıklamıştı.

Facebook uygulamasının yanında Twitter kullanıcıları için de #NBABALLOT hashtag'i ile All-Star'da görmek istedikleri oyuncuları oylama fırsatı tanındı. #NBABALLOT yazıp oyuncu ismi ile tweet atanların oylarının değerlendirmeye alınacağı da NBA yönetimi tarafından duyurulmuştu. 
Duyurunun hemen ardından #NBABALLOT hashtag'i çok kıs bir sürede woldwide trending topic olmuştu.
NBA, sosyal medyanın en popüler ligi olma özelliğine de sahip. 2012 Mayıs ayında 5 milyon Twitter kullanıcısına ulaşarak bu alandaki ilk spor ligi olmuştu. Şu anki kullanıcı sayısı da 6.7 milyon civarında. NBA oyuncularının ile yaklaşık yüzde 90 'ının Twitter hesabı olduğu biliniyor.

NBA'in All-Star için ayrıca bir twitter hesabı daha bulunuyor. Tüm organizasyon boyunca bu hesap aracılığı ile çeşitli yarışmalar ve anketler düzenlendi. Hatta bu hesap aracılığı ile açılan hashtagler üzerinden emekli yıldızlar maçını kimin kazanacağına dair sıcak tartışmalar bile yürütüldü. 

Twitter'ın basketbol ile ilişkisi ülkemizde de kendini göstermişti. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Beko All-Star organizasyonunda, yüzde 50'si basın mensupları, yüzde 50'si de sosyal medya üzerinden verilen oylarla seçilen "Maçın Yıldızı" oylamasında Facebook'ta 2500'ün üzerinde, Twitter'da 1900 kadar oy kullanıldı. #BekoAllStarMVP hastagi ile yapılan twitter oylamasında bu hashtag de Türkiye'de trending topic olmuştu.


https://twitter.com/NBA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder