Bu Blogda Ara

19 Ekim 2013 Cumartesi

Global İnternet Kullanım Oranları

İnternet, 1960'lı yıllarda Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) araştırmalarının temeline dayanıyor. Aradan geçen yıllar sonra, 90'larda internet artık uluslararası bir ağ haline dönüşerek modern toplumların aktif olarak kullandığı bir oluşum haline geldi.
Doksanlı yılların ortasında dünyadaki internet kullanıcılarının %66'ı sadece ABD'de bulunuyordu. 2012 yılına geldiğimizde ABD'li internet kullanıcılarının dünya kullanıcılarına oranı %13'e düştü. İnternet kullanıcılarının oranında Asya ülkeleri liderliği %42'lik oranıyla kazandı.
Grafikte'de net bir şekilde görüldüğü üzere, internet kullanımı belli bir kesimin elinden çıkıp tüm dünyanın kullandığı bir ağ haline dönüşmüş durumda.
Çeşitli raporlar dünyada 2,4 milyar insanın internet kullandığını belirtiyorlar. Bu da dünya nüfusunun yaklaşık %35'inin internet kullandığı anlamına geliyor. InternetWorldStats'ın verilerine gore 2000-2012 yılları arasında internet kullanıları %567 oranınında artış gösteriyor.

Ülkelere göre internet kullanan nüfus oranı


 Ülkelere göre internet kullanıcısı sayısının nüfusa oranı

2013 yılı sonu itibariyle internet kullanım oranlarının ne olacağı benim için büyük merak konusu. Son 12 yılda, yıllık yaklaşık %50 oranında artan internet kullanıcı sayısı yine aynı oranda artacak mı birlikte göreceğiz.

Teşekkürler,

Serhat Öz  
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder